Функція переходу в режим інкогніто в Яндекс браузері на ПК і сматфонів

Режим інкогніто в Яндекс браузері – це корисна можливість, що дозволяє відвідувати будь-які сторінки без збереження слідів цієї активності на комп’ютері. Найчастіше вона використовується на тих пристроях, до яких мають доступ і інші користувачі. Ця установка дозволяє зберегти приватність, а в разі її включення на громадських ПК – конфіденційність людини, що відкриває сайти. Відображення сторінок без збереження в історії також доступно через мобільну версію додатка – на смартфонах iPhone і пристроях під управлінням Андроїд.

Функція переходу в режим інкогніто в Яндекс браузері

Існує три способи перейти до приватності в цій програмі. Перший з них – включення пункту «Режим Інкогніто» в головному меню. Саме меню відкривається при натисканні значка з трьома горизонтальними лініями, який можна знайти лівіше від кнопки «Згорнути» в заголовку. При цьому поточне вікно програми не закриється. Ви зможете переглядати сторінки в звичайному вікні, а в приватному відкривати тільки необхідні ресурси.

Другий спосіб – включення цієї можливості натисканням комбінації клавіш. Для комп’ютерів на Windows і Linux застосовується клавіатурне поєднання Ctrl + Shift + N, а в пристроях від компанії Apple – Command + Shift + N. Третій метод дозволяє перейти на конфіденційну вкладку через контекстне меню будь-якої гіперпосилання. Якщо на просматриваемом ресурсі є посилання на сайт, на який потрібно перейти без збереження в журналі, натисніть її правою кнопкою миші і виберіть «Відкрити посилання в режимі Інкогніто». Так ви зможете перейти на сторінку зі збереженням приватності.

Важливий рада! При одночасному використанні звичайних і прихованих вкладок важливо не переплутати, в якому вікні не зберігається історія. Визначити конфіденційний перегляд можна по значку у верхньому рядку. На ньому зображені затемнені окуляри.

Як відключити приватний перегляд

Щоб перейти до стандартного показу сайтів через браузер Яндекса, досить закрити конфіденційне вікно. При цьому сторінку стандартного відображення можна залишити відкритою, якщо ви збираєтеся продовжити використання програми. Тимчасові файли cookie, створені під час конфіденційного перегляду, будуть видалені відразу після закриття. Тому на комп’ютері не залишиться ніяких слідів вашої діяльності в Інтернеті, якщо тільки ви не додавали адреси в обране, і не скачували файли на жорсткий диск.

Зверніть увагу! Повторне натискання тієї ж комбінації кнопок на клавіатурі не приведе до закриття приватного вікна. Замість цього з’явиться нова вкладка з такою ж функцією.

Інкогніто в мобільному браузері Яндекса

Щоб перейти на конфіденційний показ сайтів через додаток на Андроїд або iPhone, натисніть кнопку з трьома крапками. З’явиться меню мобільного Яндекс браузера. У ньому виберіть пункт «Нова вкладка Інкогніто». Якщо на Андроїд смартфоні ця кнопка не відображається, натисніть сенсорну клавішу меню на самому пристрої. На iPhone потрібний розділ присутній за замовчуванням. Слід пам’ятати, що після активації спеціального порядку роботи програми частина його можливостей стає недоступна, наприклад:

  • Режим інкогніто в Яндекс браузері відключає синхронізацію вкладок з ПК та іншими девайсами.
  • Пропадає стрічка віджетів.
  • Вбудоване прискорення роботи Мережі (функція «Турбо») також не працює.
  • Wi-Fi Protect не шифрується передану інформацію в громадських бездротових мережах.

На екрані iPhone або Андроїд з’явиться попередження про включення функції. Колір фону додатки зміниться на темно-сірий. Після цього ви зможете перейти на будь-який сайт, і він не збережеться в журналі відвідувань. Як і в настільній версії браузера від компанії Яндекс, файли cookie будуть записуватися тільки в рамках поточної сесії, а при її закритті втечуть.

Для скасування конфіденційного відображення потрібно перейти в той же меню, через яке проводилося його включення. Далі – вибрати пункт «Закрити вкладки Інкогніто». Також можна включити розділ з відкритими інтернет-ресурсами (навігація), і там вручну закрити всі сторінки, відкриті після включення функції на iPhone або Андроїд.

Важливий рада! Як і в настільній версії програми, в додатку для ОС Андроїд і телефонів iPhone зберігаються закладки, створені під час конфіденційного показу сторінок. Якщо ви не хочете їх залишати, не додавайте сайти в обране під час приватного перегляду.

Ссылка на основную публикацию