Як швидко видалити друзів з Facebook на телефоні і комп’ютері

Соціальна мережа Facedook спонукає до спілкування і налагодження нових контактів: часом користувач не встигає помітити, як його список друзів заповнений «під відмова». Як видалити друзів з Фейсбуку, якщо спілкування з ними не входить в плани?

Прибрати наявних

Для того щоб припинити непотрібні зв’язку в Facebook, необхідно пройти наступні кроки:

  1. На панелі, розташованій ліворуч від новинний Стрічки, знайти розділ «Цікаве».
  2. Перейти у вкладку «Списки друзів».
  3. Уточнити за категорією, в якій розташований потрібний користувач, або натиснути на «Дивитися всіх».
  4. Замість пункту 2 і 3 можна обмежитися переходом у вкладку «Друзі» на все тій же лівій панелі.
  5. Для швидкого пошуку користувача знайти пошукову панель, розташовану поруч зі словом «Ще» над списком користувачів.
  6. Почати вводити Ім’я або прізвище, або здійснити пошук вручну. Також можна натиснути на клавіші Ctrl+F і ввести шукані ПІБ.
  7. Поруч з користувачем, розташованому в списку, буде вказана категорія «Friends», «Best friends», «Знайомі», або інша група контактів, створена власником облікового запису. Якщо натиснути на «Friends», то в списку можна знайти функцію «Прибрати з …», яку і потрібно вибрати, щоб зробити видалення одного з Фейсбуку назавжди.

Можна розібратися, як видалити людини з друзів на Фейсбуці, іншим шляхом:

  1. Перейти в профіль користувача.
  2. У верхній частині профілю, в правому нижньому кутку на фото обкладинки, навести на курсор «Friends».
  3. Після натискання лівою кнопкою миші на «Friends» з’явиться список, що випадає, в якому можна вибрати «Delete».

Зверніть увагу! Кікнути одну людину з Фейсбуку так само просто, як і видалити відразу багато друзів. Для цього можна скористатися розширенням для Хрому «Friends Removal Unfriend all at once».

Прибрати рекомендованих

Багатьох людей дратує, коли в рекомендаціях «спливають» абсолютно чужі люди, яких Фейсбук за своїми внутрішніми алгоритмам вирішив визначити в категорію «знайомих». Розібратися в видаленні рекомендованих друзів зі сторінки Фейсбуку часто потрібно якомога швидше, так як часом профілі деяких «кадрів» не несуть в собі ніякої користі для конкретного користувача, лише засмічуючи і без того переповнений profile.

Щоб раз і назавжди позбутися від нав’язливих повідомлень із серії «Ви можете їх знати», щоб ненароком не додати зайвих людей в свій список і потім не замислитися над тим, як можна швидко видалити друзів, доведеться задурити. Справа в тому, що на Фейсбуці подібна можливість розробниками, на жаль, в 2018 році не реалізована: залишається чекати і сподіватися.

Для видалення не тільки «пропонованих» контактів, а й будь-яких інших нав’язливих елементів будь-якої вебсторінки, необхідно завантажити блокіратор реклами. Розглянемо можливості подібних додатків на прикладі найвідомішого з них – AdBlock.

Щоб заблокувати повідомлення про рекомендовані користувачів, буде потрібно:

  1. Встановити розширення AdBlock Plus для свого браузера або будь-який інший блокувальник реклами.
  2. Перейти на свою сторінку в соціальній мережі.
  3. Натиснути на значок блокувальника, розташований праворуч від пошукового рядка браузера – схожий на знаменитий восьмикутний знак «СТОП», тільки з написом «ABP».
  4. У меню, вибрати «Заблокувати елемент».
  5. Вибрати елемент сторінки «Ви можете їх знати». HTML код при натисненні лівої кнопки миші відобразиться у спливаючому вікні ABP зліва «Block element». Натиснути на «Додати».
  6. Перезавантажити сторінку: рекомендації зникнуть.

Зверніть увагу! Дана міра не є «панацеєю»: блокувальники приховують елементи зі сторінки тільки в конкретному браузері, в якому були встановлені відповідні налаштування. Приховувати рекомендованих користувачів на інших пристроях доведеться також вручну.

Якщо з якихось причин захочеться повернути прихований елемент сторінки, то потрібно:

  • перейти в AdBlock Plus,
  • відключити блокування реклами Facebook і вибрати “Оновити”.

Прибрати з телефону

Щоб видалити одного з Фейсбуку на телефоні або на планшеті, потрібно перейти в однойменне додаток і зробити наступні дії:

  1. Знайти значок меню, який виглядає, як 3 паралельні прямі, розташовані по горизонталі.
  2. Перейти у вкладку «Friends».
  3. Вибрати значок лупи «Пошук».
  4. Ввести ПІБ видаляється.
  5. Натиснути на кнопку з категорією, розташовану праворуч від аватарки знайомого.
  6. Вибрати одне з двох доступних дій: «Заблокувати» або «Delete».

Увага! Якщо перейти в «Заблокувати», то можливість побачити цю людину або зв’язатися з ним в даній соціальній мережі не вийде до відновлення.

Відновити заблокованого користувача можливо наступним чином:

  1. Зайти на будь-яку сторінку даної соцмережі.
  2. У правому верхньому кутку поряд із позначкою «Знак питання» знайти маленький чорний трикутник, опущений кутом вниз. Клікнути по ньому.
  3. У спадаючому меню вибрати «Налаштування» друга функція знизу після «Видалити».
  4. Знайти значок як у дорожнього знака «В’їзд заборонено» біла смуга в червоному кружечку, сьомий зверху на лівій панелі інструментів.
  5. У «Управлінні блокуванням» є список заблокованих користувачів. Прибирати або видаляти людей можна за пару секунд. Можна також здійснювати пошук «провинилися», блокувати знайомих за адресою електронної пошти, а також блокувати повідомлення від конкретних осіб, запрошення в додатку або заходи, цілих сторінок, додатків і т. Д. Є навіть функція щодо обмеження доступу конкретної особи до сайту: при виборі даної опції, людина не зможе бачити матеріали, призначені для конкретних аудиторій користувача, що буде корисно багатьом з нас.

Як прибрати всіх

Буває, що сторінка на FB настільки засмічена зайвими контактами, що виявляється набагато простіше не витрачати час на очищення контактів, а стерти всіх і спробувати «почати жити заново», додаючи тільки по-справжньому важливих людей. Тому буде корисно розібратися і з тим, що не тільки кікнути конкретного користувача зі своєю особистої сторінки, але і як видалити всіх друзів з Фейсбуку відразу?

Щоб особливо не морочитися і судорожно не почати вивчати основи HTML, можна скористатися масовим видаленням зайвих контактів. Подібна функція, пропонована відразу декількома розробниками, дозволить видалити всіх друзів в Facebook відразу якомога швидше.

Для цього існують спеціальні плагіни. Наприклад, є розширення з такими функціями під назвою Greasemonkey створено спеціально для браузера Firefox, а Tampermonkey і Friend Remover PRO – для Google Chrome. Знову потрібно щось встановлювати? Всі претензії в даному випадку можна направляти розробникам, які до сих пір не змогли реалізувати можливість швидко видаляти друзів з Фейсбуку і не здатні допомогти відповісти пересічному користувачеві без спеціальних знань на елементарне запитання.

Розглянемо приклад видалення всіх друзів разом в Фейсбук в Friend Remover PRO:

  1. Знаходимо в пошуку розширення, встановлюємо.
  2. Переходимо по значку даного плагіна, який виглядає як білий чоловічок зі знаком «мінус» на блакитному тлі і розташовується праворуч від пошукового рядка браузера.
  3. Потрапляємо на веб-сторінку з настройками.
  4. Відбираємо людей, яких необхідно прибрати зі списку: є можливість виділення непотрібних контактів вручну або за допомогою функції «Select all» «Виділити всіх». Після того, як вибір зроблено, натискаємо на «Remove Friends».
  5. Всі контакти будуть видалені автоматично. Побачити зміни можна після поновлення вкладки з профілем.

Ссылка на основную публикацию