Як вибрати модель електричної м’ясорубки?

Готувати м’ясний фарш механічним способом застосовуючи – то ще задоволення, особливо якщо м’ясо жилаве і жорстке. І, змішав кількість витрачених зусиль і часу на виготовлення однієї готової котлети, господині приходять до думки купити електричну м’ясорубку.

Принцип роботи

Точно такий же, як і у його механічного аналога: м’ясо, нарізане не дуже великими шматочками, подається в мясопріемнік. Шнек, обертаючись, переміщає шматочки до грат, притискає, а ковзають по поверхні решітки ножі розрізають м’ясо на дрібні шматочки. Готовий фарш виштовхується через отвори в решітці як при роботі м’ясорубки Бош (Bosch).

Електрична м’ясорубка відрізняється наявністю силового приводу. Це позбавляє її власника від необхідності прикладати фізичні зусилля.

Чому рекомендується купити електром’ясорубку, а не кухонний комбайн з подрібнювачем? Відповідь проста: в шнекової м’ясорубці м’ясо відділяється від грубих жив, а в измельчителе переробляється все разом.

Ціни на електром’ясорубки коливаються в дуже широкому діапазоні. Крім технічних характеристик її вартість визначають бренд, кількість реклами, цінова політика магазину.

Критерії відбору

Вибір електричної м’ясорубки залежить не від технічних характеристик, а від того як прилад виконує своє завдання: який фарш виходить, скільки м’яса залишається на шнеку, скільки часу вимагає догляд. Відгуки про електричні м’ясорубки, що викладаються на форумах, можуть виявитися дуже корисними.

1. Потужність

Величина коливається від 440 Вт до 3 кВт як у м’ясорубки Філіпс. При цьому дані можуть приводитися різні:

  • номінальна потужність – та, при якій апарат працює без перевантаження, вказане в інструкції час;
  • максимальна – величина, яку може розвинути двигун при піковому навантаженні: коли в шнек потрапляє хрящ, наприклад.

Співвідносяться величини приблизно як 3: 1. Параметр потрібно розглядати спільно з іншим показником – продуктивністю. Можна купити електричну м’ясорубку недорого з невеликою потужністю (таку, як м’ясорубки Мулінекс), але в реальності це означає, що продукт доведеться сильно подрібнювати, подавати акуратно і уважно прислухатися до всіх звуків, які видає мотор.

Ще один нюанс: далеко не завжди сила струму і напруга в електромережі відповідають заявленим показникам. А, значить, і електричні м’ясорубки не зможуть розвинути достатню потужність. При виборі, величину зазначену в характеристиках, потрібно зменшити на 20%.

2. Кількість м’яса за хвилину (за цим параметром лідирує м’ясорубка Кенвуд)

Продуктивність м’ясорубки, тобто, кількість м’ясо, яке апарат здатний перетворити в фарш за 1 хвилину, декларується як основний показник приладу.

Параметр цей дещо умовний: професійна електрична м’ясорубка набагато перевершує побутову по швидкості виготовлення фаршу. Однак застосовувати її в домашніх умовах не має сенсу: і такої кількості котлет не потрібно, і споживає прилад багато.

Для господині не є принциповим, за скільки секунд, 80 або 160, 1 кг яловичини перетвориться в фарш. Що залишиться всередині машинки – набагато важливіше особливо на прикладі м’ясорубки з соковижималкою.

3. Значення деталей

Якість переробки залежить від спільної дії шнека, ножів і решітки. Для хорошого результату ножі повинні бути гострими, поверхня решітки – гладкою, шнек досить щільно стикатися зі стінками мясопріемніка.

  • Матеріал – деталі повинні бути виконані як мінімум з нержавіючої сталі, так як вони постійно піддаються дії харчових рідин.
  • Якщо між шнеком і порожниною зберігається великий зазор, то частина фаршу буде залишатися в апараті. Приклад цього м’ясорубки Поларіс.
  • Ножі повинні легко ковзати по решітці. Якщо при з’єднанні між ними залишається зазор, замість перемелювання м’яса відбувається передавлювання. Скільки коштує електрична м’ясорубка при цьому значення не має – справа в збірці.

Дізнатися, де купити ніж для м’ясорубки або будь-яку іншу запчастину, не складає труднощів. Більш цікавим є той факт, що деякі з самозагострювальних ножів підходять для куди більш бюджетних моделей.

4. Корпус

Яку краще купити електричну м’ясорубку – пластикову або металеву, майбутній власник визначає самостійно. Але крім естетичного фактора має значення і інші особливості:

  • пластик повинен відноситься до розряду харчових і не видавати ніяких запахів;
  • матеріал повинен легко очищатися особливо на ручний м’ясорубці;
  • гумові ніжки – великий плюс, апарат менше вібрує і шумить.

Деталі й насадки

Запчастини для електром’ясорубок пропонуються як в фірмових магазинах, так і на інтернет-сторінках. Розміри їх стандартизовані, тому проблеми з заміною зустрічаються рідко. Вартість деталей визначається матеріалом виготовлення і брендом.

Так, шнек до м’ясорубці Bosh коштує близько 250 р, така ж деталь для приладу Philips обійдеться в 220 р. А ось запчастини до електричної м’ясорубці Kenwood коштують дорожче: ціна шнека складає 320 р., Як мінімум.

Дещо інша справа з насадками. Комплектація залежить від цінового сегмента апарату і виробника. Металеві насадки надійніше.

  1. Кеббе – застосовується для виготовлення фаршированих сосисок.
  2. Овочерізка – дозволяє нарізати овочі смужками, кубиками і так далі. Електрична м’ясорубка овочерізка відрізняється тільки насадками, потужність у моделей не підвищується заради цієї функції.
  3. Терка – зустрічається рідше і купується окремо.
  4. Насадка для томатів;
  5. Прес для фруктів.
  6. Насадка для ковбасок.

Електрична м’ясорубка з насадками відноситься до категорії багатофункціональних приладів, що позначається на вартості.

Рейтинг м’ясорубок

Об’єктивну цінність приладу визначає його продуктивність, безвідходність, простота в догляді і різноманіття функцій. Відповідна цим вимогам, найкраща електрична м’ясорубка 2014 повинна мати масу переваг. На ділі найбільш популярними залишаються найдешевші апарати.

Якщо оцінювати моделі за рівнем продажів, то більшість таких рейтингів очолюють апарати Zelmer, наприклад, популярна в 2014 модель Zelmer 987.88:

  • вартість коливається від 3980 р до 4459 р;
  • повний комплект насадок;
  • досить низький рівень шуму.

Відгуки про електричну м’ясорубці вказують на погану якість як металевих, так і пластмасових деталей.

Яна, 28 років, Київ:

«Недоліків особливих я в ній не бачу. Але насадки тендітні, добре, що є запасні. Взагалі з м’ясорубкою треба просто обережно поводитися ».

Більш інформативними є дослідження, засновані на думках користувачів про своє апараті. Ціна електричної м’ясорубки в такому рейтингу має менше значення.

Очолює список апарат Bosch, модель Bosch MFW 68660:

  • середня вартість – 8470 р;
  • потужність становить 800 Вт при високій продуктивності;
  • ножі з висококласної стали.

Максим, 32 років, Нижний Новгород:

«М’ясо крутить багато і швидко. Не чекав від такої потужності. Користуюся майже рік, ножі ще жодного разу не заточував. Рекомендую купити м’ясорубку у СПб ».

Мясорубка Philips HR 2726 відрізняється прекрасною комплектацією:

  • вартість – 3640 -3849 р;
  • велика продуктивність;
  • ножі високої якості.

Марина, 45 років, Казань:

«Мені вона подобається, тому що насадок багато. Сім’я велика – 7 осіб, готувати треба весь час. М’ясорубка дуже допомагає. Але шумить дуже сильно, і коли м’ясо жорстке, то вібрує.

Ссылка на основную публикацию