Як вибрати похідну коптильню?

Коптильня в похідних умовах (в тому числі і) стала незмінним супутником людей, які ведуть здоровий спосіб життя. Незважаючи на всю фортецю сталевої конструкції, коптильня має малу вагу і габаритами. Як джерело тепла можна використовувати жар, похідну керосинку, полум’я багаття, примус.

Завдяки високій жароміцності стійкою до корозії стали прилад прослужить своєму власникові не один десяток років. Приклад цього гриль коптильня.

Особливості коптилень, призначених для похідних умов

З метою зручності експлуатації похідна коптильня повинна розміщуватися над поверхнею землі не нижче 20 – 25 см. Для цього або виготовляють спеціальні штирі, або користуються камінням. Потім розводять багаття так, щоб полум’я було сильним. В іншому випадку на повільному вогні продукти копчення будуть сохнути.

Процес копчення повинен починатися в міру появи з-під кришки насиченого диму. Після закінчення 30 – 40 хвилин – часу прогорання першої порції дров, кришку відкривають, а грати з готовими продуктами швидко виймають за допомогою спеціальних захоплень. Той же принцип роботи має і домашня електрична міні коптильня.

Залишки гнилушек видаляють, охолоджені коптильню очищають від сажі, деталі укладають на денце і закривають кришкою.

Популярні моделі, ціни

Однією з популярних моделей похідних коптилень є прилад Unit UKT-160 об’ємом 9 літрів. Їм можна користуватися як коптильнею і духовкою (для запікання картоплі). На природі коптильня може працювати на вогні багаття або вугіллі, в домашніх умовах її встановлюють на газову плиту (для цього найкраще підходить коптильня з нержавійки).

Зручність користування коптильнею досягається за рахунок таких додаткових аксесуарів, як: сітка, дерев’яна ручка для перенесення, решітка і піддон, виготовлені з харчової нержавіючої сталі, не промокає камуфльований чохол як у побутовій коптильні.

Одного пакету з вільховою або вишневої стружкою вистачає на 8 – 10 закладок. Для копчення риби в такому пристрої достатньо 15 хвилин. Приваблива і ціна похідної коптильні – всього 65 доларів. Стільки коштують коптильні холодного копчення.

Як вибрати похідну коптильню

Правильному вибору коптильні має передувати визначення, в яких умовах вона буде використовуватися. У похідних умовах буде хороша маленька конструкція, легка за вагою. Дачні варіанти повинні бути більш якісними.

Наприклад, якщо коптильня буде виготовлена ​​зі звичайної стали, вона в міру процесу корозії швидко прийде в непридатність. Тому коптильня з нержавіючої сталі є найкращим варіантом, що не займає багато місця і не викликає труднощів при транспортуванні. При цьому вона відрізняється довговічністю як і коптильні для гарячого копчення.

Якщо ви вирішили купити похідну коптильню, вибирайте модель з гідрозатворів, який не допустить проникнення сторонніх запахів в прилад і з нього. Гідрозатвор, наповнений водою, поміщається на краю кришки коптильні.

Ссылка на основную публикацию