Як видалити історію повідомлень ВК і очистити браузер Хром і Опера

Буває так, що серед непотрібних повідомлень в листуванні з одним складно відшукати важливу інформацію, а іноді потрібно просто почистити діалог ВКонтакте. Уміння видаляти історію повідомлень в ВК, а також чистити інформацію про свою активності на особистій сторінці стане у пригоді кожному користувачеві соціальної мережі.

очищення листування

У ВК реалізована можливість очищення як одного відправленого повідомлення і групи листів, так і видалення всієї історії листування.

Щоб видалити меседж, необхідно:

  1. Перейти в діалог з користувачем, клікнути по удаляемому елементу правою кнопкою миші – у верхній частині екрану, прямо над діалоговим вікном, з’явиться міні панель інструментів, на якій потрібно знайти сіре зображення сміттєвого відра і тапнуть по ньому. Точно за таким же принципом можна видалити в ВК історію дзвінків. Елемент можна відновити протягом короткого проміжку часу.
  2. Для стирання кількох меседжів потрібно кликати по ним правою кнопкою миші, і в кінці натиснути на значок «Мусорки».
  3. Для знищення всього діалогу досить натиснути на хрестик, що з’являється в правій частині елемента в загальному переліку листувань при наведенні на нього курсором. Також можна зробити вказане дію, натиснувши на три точки в правому верхньому куті діалогового вікна і вибравши в спадному меню опцію «Очистити … повідомлень».

Щоб видалити історію в ВК з програми в телефоні, слід:

  1. Перейти в переписку і утримувати меседж пальцем до тих пір, поки не з’явиться напис «Delete». Очищати діалоги через додаток на смартфоні дуже незручно: виділити кілька елементів не можна, доводиться чистити вручну кожну позицію.
  2. Стерти діалог можна, свайпнув елемент вліво і тапнув по «Delete».

Зверніть увагу! Повністю історія діалогів в ВК не видаляється. Однак у користувача, який виробляє чистку, і у його співрозмовника будуть стерті відправлені зображення. Видалення текстових повідомлень призводить до того, що дані знищуються тільки в облікового запису конкретного користувача: стерти листування у свого співрозмовника не представляється можливим.

Єдиним способом видалення історії бесіди в ВК по обидва боки є прохання співрозмовника про те, щоб він почистив листування. Але навіть після того, як обидва користувачі соціальної мережі видалять всі меседжі, дані продовжать зберігатися на сервері ВК: при бажанні вмілі хакери зможуть відновити інформацію через особливі скрипти. Тому так важливо фільтрувати відправляється контент у відкритому доступі.

Але що робити, якщо потрібно повернути вилучену історію в ВК? Є кілька варіантів дій, в залежності від моменту знищення інформації.

Якщо лист було стерто 3 хвилини назад, то повернути його легко – достатньо клацнути по напису «Відновити» поруч зі знищеним меседжем. Але всю переписку відновити цим методом не вийде. В даному випадку доведеться вдаватися до особливих заходів.

Якщо користувач налаштував оповіщення про вхідні messages в ВК і прив’язав акаунт до адреси електронної пошти, то можна скористатися пошуком віддаленого тексту в мейл.

Щоб налаштувати повідомлення і перевірити, чи включені вони, потрібно зайти на сторінку ВК і клікнути по своєму імені, поруч з аватарки в правому верхньому куті екрану. У списку, що розкрився вибрати третю позицію «Налаштування».

На панелі інструментів, розташованої праворуч, перейти в третій пункт «Сповіщення» і в розділі «Зворотній зв’язок» поруч з підпунктом «Особисті повідомлення» має бути зазначено «Все». Якщо в обраному підпункті зазначено «Відключені», то перевіряти пошту не має сенсу – дані вже стерті. Якщо ж відзначений потрібний пункт, то має сенс переглянути мейл.

Основні проблеми даного методу відновлення:

  1. Це, по суті, не відновлення діалогу, а пошук фрагментів листування, збережених в пошті.
  2. Довгі меседжі завжди урізаються до певного розміру.
  3. Відновити їх в діалозі або конференції не представляється можливим.

Можна також попросити у співрозмовника, щоб він надіслав фрагменти віддаленої листування: але це не вирішує поставленого завдання. Але навіть якщо користувач спробує вирішити свою проблему, звернувшись в службу підтримки користувачів ВК, то навряд чи він дізнається щось нове. Відповідь точно не потішить своєю категоричністю: фахівці надішлють відписку з повідомленням про неможливість відновлення.

Важливо! Не варто намагатися знайти чудо-програму, здатну відновлювати видалені діалоги. Весь цей софт – чистої води розлучення на гроші від нечистих на руку людей, готових нажитися на біді добропорядних громадян: досить почитати коментарі від людей, які попалися на хитрощі шахраїв, щоб раз і назавжди залишити свою затію про повернення стертого діалогу.

очищення пошуку

Спосіб видалення історії пошуку в ВК залежить від використовуваного веб-браузера. Розглянемо найпопулярніші варіанти очищення інформації.

Google Chrome

Щоб видалити з Хрома історію активності в ВК, потрібно:

  1. Натиснути на значок у вигляді трьох точок, розташований в правому верхньому куті екрану, зайти в четвертий пункт зверху в меню, що розкрилося під назвою «History».
  2. У пошуковому рядку ввести запит «vk.com» відобразиться перелік усіх сторінок сайту, переглянутих на даному комп’ютері в конкретні дати.
  3. Доведеться або відзначати галочкою кожен елемент списку вручну, після чого провести очищення кожного елемента окремо – для цього потрібно натиснути на три точки поруч з посиланням і вибрати опцію «Видалити з …», або використовувати метод групової очищення – виділити відразу кілька посилань і в правій верхній частині екрана клікнути на кнопку «Delete».
  4. Даним способом можна видалити як історію листування, так і інформацію про перегляд картинок і відео в ВК.
  5. Радикальним методом стане функція «Очистити …», доступна в крайньому лівому меню програми. Натиснувши на однойменну кнопку, користувач потрапить в спеціальне вікно, в якому можна встановити часовий діапазон для стирання даних. Доступно знищення відомостей про переглядах за годину, 24 години, тиждень, 4 тижні і за весь час. Після того як часовий період визначений, необхідно натиснути на «Delete». Якщо користувач налаштував синхронізацію з Google аккаунтом, то дані про активність в ньому також будуть стерті. Тому якщо потрібно зберегти інформацію про візити в облікового запису Google і очистити відомості тільки на даному ПК, то необхідно попередньо відключити синхронізацію зі своїм акаунтом у Гуглі. Для цього натиснути на значок «Три крапки» в правому верхньому кутку Chrome, перейти в третій пункт знизу розкрився списку «Settings» і в першому ж рядку розділу «Користувачі» натиснути на «Відключити» навпроти підрозділу «Синхронізація з username@gmail.com» , де username – ім’я користувача.

Opera

Для видалення історії переглядів ВК в Опері слід:

  1. Відкрити браузер і знайти на крайній лівій панелі інструментів значок у вигляді годинника зі стрілкою і клікнути по ньому.
  2. У рядку «Шукати в …» вбити посилання «vk.com». Натиснути на хрестик в правій частині елемента списку для його знищення.
  3. На жаль, в Opera можна виділити відразу декілька елементів списку – можна чистити по одному вручну або скористатися методом групової деінсталяції. Для цього потрібно знайти клавішу в правій верхній частині дисплея «Очистити …».
  4. У діалоговому вікні встановити потрібний часовий діапазон – від години до 4 тижнів, або вибрати «Весь час» переглядів і клікнути по синій клавіші «Видалити дані».
  5. Для збереження інформації про запити в своєму Google-акаунті буде потрібно натиснути «Вийти з системи» у вікні «Очищення …».

Mozilla

Для очищення переглядів в Firefox застосовується наступний механізм дій:

  1. Відкрити браузер, і на панелі інструментів користувача знайти іконку «Бібліотека» у вигляді книг, розташованих на полиці, клацнути по опції «Журнал», після чого вибрати «Видалити …».
  2. Вручну вибрати видаляються елементи списку і «глибину очищення», після чого клікнути по «Clear Now».
  3. Щоб почистити саме відомості про ВК, потрібно в тому ж меню «Журнал» клацнути по опції «Показати весь журнал» в самому низу списку, що розкрився.
  4. У графі «Пошук в журналі” вбити назву сайту і клікнути по «Enter».
  5. В відобразиться переліку сторінок знайти кнопку «Забути про цей сайт» і клікнути по ньому правою кнопкою миші.
  6. Вийти з «Бібліотеки». Тепер переглянуті сторінки VK залишаться особистої таємницею користувача.

Ссылка на основную публикацию