Коптильня для гарячого копчення

Коптильні гарячого копчення: види обладнання

Цей корисний в побуті прилад буває двох видів – стаціонарний і переносний. Стаціонарне розміщення коптильні має на увазі розміщення її топки під самою коптильнею з продуктами, в якій і обробляються продукти в гарячому диму при температурі 35 – 55 градусів як у гриль коптильні.

Такий спосіб копчення є найшвидшим, оскільки час приготування визначається розмірами коптять небо продуктів.

Переносна міні коптильня для гарячого копчення розміщується над відкритим полум’ям (багаття, газова плита). Під впливом дуже високих температур продукти не просто коптять, а в присутності диму запікаються як в духовці. Приклад цього принцип роботи міні коптильні.

Процес копчення продуктів в міні коптильні настільки швидкий, що вже через 15 – 60 хвилин споживач вже може насолоджуватися рибними або м’ясними делікатесами як і при роботі з похідної коптильнею.

Особливості коптилень гарячого копчення, їх вартість

Якщо ви вирішили купити коптильню гарячого копчення, зверніть увагу, чи присутній в комплекті піддон для збору жиру і соків. Якщо не користуватися піддоном, жир з коптять небо продуктів буде стікати на дно коптильні і вигоряти.

В результаті цього процесу утворюється непотрібний дим, здатний зіпсувати смак копченостей, адже від нього буде псуватися і якість диму, що виходить від покладених тирси.

Розмір коптилень гарячого копчення може бути різним, що визначається вагою передбачуваних продуктів копчення. Для зручності викладення великої кількості продуктів коптильня може мати два або три яруси як у коптильні з гідрозатворів.

Ціна коптильні гарячого копчення призначається залежно від обсягу приладу і матеріалу, з якого він виготовлений. Так, коптильню з нержавіючої сталі можна купити за ціною 60 – 200 доларів, з чорної сталі – за 30 – 100 у. е. Стільки ж коштує коптильня на газовій плиті.

Корисна інформація

Щоб процес копчення був якісним, необхідно домогтися повільного тління тирси – вони не повинні горіти швидко. Деревина повинна бути помірно просоченої, вологою. З такою деревиною продукти не зваряться, вони просто стануть більш соковитими. Приклад цього побутова коптильня.

Якщо немає під рукою спеціальних тирси, їх можна замінити тонкими сухими гілочками дерев, так як вони довше тліють.

Якщо в процесі копчення використовуються тирса, вони повинні бути виготовлені з листяних порід дерев (вільха, дуб, фруктові дерева). Хвойні породи дерев і непросушених деревина не годяться для копчення – вони псують смак продуктів (тому приклад пароконвектомати).

Відгуки

«Коптильню для гарячого копчення, виготовлену з тонкої високоміцної сталі (1,5 мм), ми купили з гідрозатворів, заплативши 120 доларів (стільки приблизно коштує домашня електрична коптильня). Зручна цілісна конструкція призначена для копчення продуктів загальною вагою 5 кг.

Як джерело тепла можна використовувати газові пальники, що вельми зручно в домашніх умовах. Джерелами диму є тирса і тріска (будь-які). Функції гриль і барбекю є.

Ссылка на основную публикацию