Обслуговування холодильного обладнання

Обслуговування холодильного обладнання в цілому і зокрема проводиться на підставі експлуатаційних вимог або за бажанням замовника. Діяльність фахівців компаній, що надають подібні послуги, полягає в своєчасному і якісному проведенні обслуговування всіх видів холодильного обладнання.

Будь то звичайний побутовий холодильник або солідний внесений агрегат, камера, оснащена моноблоками або спліт-системою, або танк, призначений для охолодження різних рідин в холодильному обладнанні Занотти.

Технічне обслуговування холодильного обладнання дозволяє значно продовжити термін служби установок, оскільки всі збої в роботі і відхилення від стандартів повністю ліквідуються.

Укладаючи договір на обслуговування холодильного обладнання, клієнт може бути впевнений в ефективності подальшої роботи своєї техніки, особливо якщо це холодильна камера Samsung.

Багато компаній з метою залучення клієнтів встановлюють мінімальну вартість обслуговування холодильного обладнання без втрати якості послуг, що надаються.

Відповідно до такого підходу замовник оплачує тільки ціну запасних частин, витрачених на ремонт його обладнання, а якісна робота досвідченого фахівця і фреон, які не потребують оплати, є приємним бонусом.

По суті, ціни на обслуговування холодильного обладнання повинні включати всі ці складові. У будь-якому випадку, обслуговування обладнання не обходиться занадто дорого – в залежності від виконаних робіт воно складе близько 50 доларів якщо це холодильні камери для квітів.

складові обслуговування

В технічне обслуговування холодильного обладнання входять наступні моменти:

Сервісне обслуговування – відео

Періодичність технічного обслуговування холодильного обладнання

Встановлюється вимогами до експлуатації обладнання. Однак в процесі користування обладнанням рекомендується контролювати наступне:

  • стан несучих конструкцій каркасу;
  • роботу вентилятора охолодження конденсатора;
  • концентрацію інгібіторів і незамерзаючої речовини;
  • водяний контур охолодження конденсатора.

Крім того, бажано звертати увагу на стан трубок теплообмінників і компресорів, а також всіх їх рухомих частин. Окремі частини можуть контролюватися згідно з інструкцією виробника.

Розглянемо, що необхідно перевіряти щотижня, щомісяця і раз на півроку особливо якщо це морозильні камери Hotpoint Ariston.

Отже, кожного тижня необхідно контролювати і записувати значення тиску випаровування і конденсації. Один раз на місяць має контролюватися стан теплообмінників, електричних кабелів і гідравлічного контуру. Раз на півроку приділяють увагу стану конструкцій на предмет корозії.

Таким чином, при своєчасному виявленні порушень в роботі і несправностей обслуговування устаткування виконується в найкоротші терміни безпосередньо на місці його установки.

Ссылка на основную публикацию