Промислові електричні м’ясорубки МІМ: 300, 350, 500, 600

Таке промислове обладнання як електричні виробничі м’ясорубки або призначені для приготування фаршу з рибних і м’ясних продуктів, повторної його переробки, виготовлення ковбас. Без якісної установки з переробки риби та м’яса зараз не обходиться жоден заклад з приготування їжі.

Такі пристрої застосовуються на м’ясокомбінатах і в невеликих цехах з виготовлення і переробки напівфабрикатів. Вироби використовуються саме при масової переробці продуктів, так як в побутових умовах така продуктивність просто не потрібно. Питання про те, де купити м’ясорубку промислову, зазвичай зводиться до вибору її моделі.

Особливості промислових м’ясорубок

Електрична промислова м’ясорубка харчується трифазним або однофазним змінним струмом як у м’ясорубки Філіпс. Тому, перш ніж купити промислову м’ясорубку, необхідно знати, як вона буде підключатися на місці своєї роботи.

На всіх машинах, незалежно від серії, встановлені безшумні черв’ячні редуктори. Вони створюють значні зусилля на ножах, що дає можливість перемелювати дуже жорсткі продукти, включаючи хрящі і дрібні кістки, а також дозволяють агрегату працювати більш плавно. Приклад цього м’ясорубки Мулінекс.

Функція реверсу – ще одне зручне додаток, за рахунок якого не потрібно розбирати корпус пристрою при намотування на шнек неперекрученних фрагментів. Для цього досить включити реверс і вийняти відходи.

М’ясорубка виготовлена ​​з нержавіючої сталі або алюмінію, що захищає її від впливу будь-яких агресивних та їдких речовин. Ціна виробничої м’ясорубки залежить від моделі пристрою. Вона буде тим вище, чим більшою продуктивністю і потужністю буде володіти агрегат.

Відмінною особливістю м’ясорубок серії МІМ є можливість використання дуже жорсткого сировини, яким рясніє вітчизняний ринок.

Запчастини для промислових м’ясорубок, в разі необхідності, можна змінювати дуже просто. М’ясорубки легко розбираються, після чого витягуються певні вузли, а замість них встановлюються нові.

Деякі м’ясорубки допускають використання додаткових насадок, таких як шинкування, терка, соковижималка, овочерізка і деякі інші. Але вони використовуються тільки у виняткових випадках, так як зазвичай промислові м’ясорубки використовуються тільки за призначенням.

Види і відмінності промислових м’ясорубок МІМ

Білоруський завод промислової техніки Торгмаш випускає кілька моделей м’ясорубок для промислового використання. Вони розрізняються своїми технічними характеристиками, тому розглянемо найбільш досконалі і популярні з них.

1. Мясорубка промислова МІМ 300. Матеріал – нержавіюча сталь. Продуктивність – 300 кг на годину, а при виконанні повторного подрібнення – близько 100 кг на годину. М’ясорубка МІМ 300 оснащена двигуном потужністю 1,9 кВт. Харчування – 380 В. Функції реверсу немає. Маса приладу – 50 кг як у м’ясорубки Кенвуд. Габаритні розміри – 441 х 400 х 680 мм. Ціна м’ясорубки МІМ 300 становить близько 1000 доларів. У продажу є запчастини до м’ясорубці МІМ 300, тому в разі поломки, агрегат можна швидко повернути в стрій.

2. Мясорубка МІМ 300м. Харчування – 380 В, потужність – 1,44 кВт як у м’ясорубки з соковижималкою. М’ясорубка МІМ 300 м коштує близько 1700 доларів. Габарити машини – 420 х 520 х 560 мм. Вага – 42 кг. Продуктивність – 300 кг на годину. Є функція реверсу. Модернізований апарат оснащений новою системою ножів UNGER S-5, а також черв’ячним редуктором.

3. Мясорубка МІМ 350. Матеріал – нержавіюча сталь. Продуктивність – 350 кг на годину. Система ножів UNGER S-5. Потужність трифазного двигуна становить 1,91 кВт. Харчування – 380 В. Габарити м’ясорубки – 420 х 520 х 560 мм. Вага – 42 кг. Реверс присутній. Вартість моделі МІМ 350 становить близько 1700-1800 доларів.

4. Мясорубка МІМ 500. Продуктивність машини складає 500 кг на годину як у м’ясорубки Поларіс. Трифазний двигун має потужність 2,2 кВт. Дана модель не так популярна в порівнянні з іншими подібними пристроями. Невеликі підприємства вважають за краще купити м’ясорубку МІМ 300, так як вона має прийнятну вартість, а для великих заводів купуються більш потужні машини. Вартість машини – близько 1500 доларів. Стільки ж коштує дорога ручна м’ясорубка.

5. Мясорубка МІМ 600м. Вона облицьована нержавіючої сталлю. На бічних панелях встановлений ударостійкий пластик. МІМ 600м відрізняється від моделі МІМ 600 більш легкою конструкцією несучої рами. Це робить її експлуатацію більш зручною і простою. Трифазний двигун забезпечує продуктивність близько 600 кг на годину. Потужність агрегату – 2,75 кВт. Напруга харчування – 380 В. Вага м’ясорубки становить 40 кг. Вартість моделі – 1700-1900 доларів.

6. Мясорубка МІМ 600. Матеріал – нержавіюча сталь. Харчування машини – 380 В. Трифазний двигун має потужність 2,71 кВт. Вага агрегату – 56 кг. Габарити – 576 х 450 х 765 мм. Продуктивність м’ясорубки – 600 кг на годину. Функції реверсу в даній моделі немає.

Запасні ножі для м’ясорубки МІМ 600 можна придбати як в комплекті з приладом, так і окремо від нього. Запчастини до м’ясорубці МІМ 600 підходять і до моделі МІМ 600м. Ціна м’ясорубки МІМ 600 становить 1900-2000 доларів. Стільки ж коштує електрична м’ясорубка.

Поради щодо правильного вибору м’ясорубки

При виборі м’ясорубки необхідно враховувати ті цілі, для яких купується електричний механізм. Можливо, не варто економити на його потужності. Якщо мають бути великі обсяги переробки, машина може просто не впоратися з роботою і згоріти. В результаті, доведеться купувати більш потужну м’ясорубку.

Зрозуміло, ціна промислової м’ясорубки великої потужності буде значною, але інакше ніяк не впоратися з переробкою величезної маси продукції.

Також важливо і якість одержуваного фаршу. Воно безпосередньо залежить від кількості використовуваних ножів. Ножі для промислових м’ясорубок поставляються в різній комплектації. Це впливає і на кінцеву вартість машини. Комплекти ножів можуть бути наступними:

  • Стандартний комплект. Він складається з шнека, решітки та одностороннього ножа. Такого набору буде досить для переробки невеликих об’ємів м’яса і риби. Фарш готується за два проходи.
  • Так званий полуунгер. Цей набір складається з двостороннього ножа, решітки, підрізного ножа і шнека. Він є універсальним. Підходить для використання в більшості закладів. Як і при використанні стандартного комплекту, м’ясо переробляється двічі.
  • Унгер. Складається з решітки, двостороннього і підрізного ножів, шнека, дрібної і крупної решіток. Такий комплект вигідно використовувати при масовому виробництві фаршу. Економить час роботи за рахунок отримання готового продукту в один прохід. Методом заміни решіток регулюється ступінь подрібнення фаршу.

Для забезпечення безаварійної роботи промислової м’ясорубки рекомендується використовувати тільки оригінальні запчастини, не включати прилад в роботу при поломці одного з вузлів, своєчасно проводити діагностику агрегату.

Ссылка на основную публикацию