Скидання переміщуваного профілю в Windows 7

На сторінках цього сайту ми вже не раз торкалися теми переміщуваних профілів (,), і без сумніву, що переміщуються профілі це відмінна технологія, істотно спрощує життя адміністраторам Windows. Однак з часом в переміщуваний профілі користувача накопичується різне сміття і помилки, що в кінцевому підсумку може призвести до різних помилок при роботі користувача. У таких випадках системного адміністратора не залишається нічого іншого, як виконати скидання профілю користувача.

Порада: Перш ніж виконувати скидання профілю, упевніться, що на даному комп’ютері в іншого користувача з аналогічними правами дані помилки не спостерігаються. Якщо ж помилки є і при роботі іншого користувача, виконувати скидання не має сенсу, так як проблема ймовірно не пов’язана з переміщуються профілем.

За часів Windows XP досить було видалити локальний і переміщуваний профіль користувача, щоб при наступному вході в систему, створився новий чистий користувальницький профіль. Але в Windows 7 така методика вже не працює …

Так як же коректно скинути переміщуваний профіль в Windows 7?

  1. Відкрийте консоль Active Directory Users and Computers (як встановити ADUC в Windows 7), знайдіть користувача, профіль якого ви хочете скинути і перейдіть на вкладку “Profile”. Запам’ятайте шлях до профілю (profile path).
  2. Перезавантажте комп’ютер користувача і зайдіть під обліковим записом користувача, що володіє правами локального адміністратора.
  3. Відкрийте панель управління і натисніть на кнопку “View advanced system settings”
  4. Перейдіть на вкладку “Advanced”, і натисніть на кнопку “Settings” в розділі User Profiles.
  5. Тепер знайдіть користувача, профіль якого ви хочете скинути і натисніть кнопку “Delete”.
  6. Натисніть “Yes”
  7. Перейдіть в мережевий каталог (шлях до переміщуваного профілю користувача) і видаліть (перейменуйте) папку з профілем

Після того, як ви видалили локальну копію переміщуваного профілю, потрібно видалити профіль користувача на сервері.

Попередження: Перед видаленням переміщуваного профілю на сервері, Ви можете це зробити резервну копію, тому що через незнання можете видалити важливу для користувача інформації.

Примітка: Для видалення папки, ймовірно, доведеться стати її власником.

Боремося з помилкою “You have been logged on with a temporary profile” в Windows 7

Здавалося б все .., але не все так просто … Якщо ви просто видаліть каталог з профілем, то при першому вході в систему з’явиться вікно, в якому говориться що “You have been logged on with temporary profile” …. (Подібна проблема вже описувалася в статті Як коректно видалити профіль користувача з термінального сервера на Windows Server 2008)

  1. Перезавантажте комп’ютер і знову зайдіть під обліковим записом з павами локального адміна.
Ссылка на основную публикацию