Закриваємо аккаунт в Facebook на ключ

Закриваємо аккаунт в Facebook на ключ

Можна довго сперечатися на тему благо чи зло соціальні мережі, але все ж в них зареєстровані переважна більшість інтернет-користувачів. Однак створюючи собі сторінку в «соціалці» людина рідко цікавиться проблемами приватності і безпеки. А коли пікантна інформація про нього починає десь спливати, або ж раптом рекламні банери починають майоріти його недавніми пошуковими запитами то це може і разозліть.Перво-наперво, активувавши аккаунт, людина повинна «перелопатити» все його налаштування, щоб максимально убезпечити свою особисту життя від втручання “ззовні”. Але найчастіше в них складно розібратися, а тому нижче наведені основні моменти в налаштуваннях конфіденційності для найпопулярнішою в світі соціальної мережі Facebook.Все настройки сторінки користувача відбуваються після натискання на кнопку «Аккаунт» в правому верхньому кутку:Закриваємо доступ ззовніЩоб користувачеві приховати особисту інформацію від сторонніх, йому необхідно перейти в «Налаштування перегляду» (Аккаунт / Налаштування конфіденційності) і вибрати пункт «Тільки друзі» або «Друзі друзів».Редагуємо списки друзівЯкщо у людини в акаунті не тільки його справжні друзі, а ще й колеги, знайомі, однокласники і т.д., тоді має сенс створити групи і розділити їх. Таким чином можна надавати доступ до різної інформації тільки певним групам користувачів. Створити списки друзів, можна вибравши Аккаунт / Редагування списку друзів.захист з’єднанняЩоб убезпечити сой аккаунт від злому або від очей всюдисущої дружини (тещі, дітей, колег і т.д.), можна скористатися сервісом «Підтвердження входу». Ця дозволить отримувати доступ до аккаунту, лише запровадивши спеціальний пароль, який прийде на мобільник (аналогічно інтернет-банкінгу) .Крім того, якщо людині доводиться відвідувати аккаунт з громадських точок доступу, то необхідно подбати про шифрування (установки безпечного з’єднання). Всі настройки безпеки можна внести в – Аккаунт / Налаштування облікового запису / Безпека аккаунта.В цьому ж розділі людина може налаштувати відправку повідомлень, якщо хтось спробує увійти на сторінку неавторизованого комп’ютера.Приватність в додаткахСоціальна мережа Facebook вже неодноразово піддавалася критиці за витік інформації користувачів через додатки. Тому людям з обережністю варто ставитися до додатків, які вони встановлюють. Якщо в переліку встановлених програм є такі, що викликають підозри, то відключити або переналаштувати їх можна так – Аккаунт / Налаштування конфіденційності / Додатки і веб-сайти і натиснути кнопку «Змінити настройки». У цьому ж пункті, користувач може відредагувати установки і обмежити їх доступ до особистої інформації.

Ссылка на основную публикацию